Jag har från första början lovat mig själv att alltid vara helt ärlig i mina inlägg, oberoende vilket socialt forum de läggs ut på.
Ibland vill man rucka på dessa principer när man kommer nära kontroversiella ämnen men det ska inte alltid vara en självklarhet att bjuda på sina innersta tankar. Så, nu har jag bestämt mig för att dela med mig av någonting som jag utan tvekan anser vara ytterst privat i syfte att informera andra om hur jag tänker och varför jag tagit det valet.

Jag lever i det stora hela ett aktivt och hälsosamt liv. Alkohol förkommer inte förutom enstaka glas vin eller champagne för att förgylla en måltid under helgen, jag röker inte, ser till att få min sömn, har god kondition, är vältränad, tack och lov skadefri och äter mat som är optimerad till min träningsmängd. Mina ohälsosamma perioder är när jag befinner mig med ca 4 veckor kvar till tävling, då sliter jag på min kropp och äter för lite mot vad jag tränar. Men med tanke på att jag verkligen rår om mig själv resten av tiden per år så mår jag helt fantastiskt bra av mitt sätt att leva på.

Tränar och äter jag då hälsosamt och målmedvetet enbart med min hälsa i åtanke? Nej, jag är givetvis även mån om min utsida och är övertygad om att vårt inre speglar det yttre. Det är a och o att må bra, och det ena kommer med det andra.

För er som inte vet så är jag nyss 32 år fyllda. Det är någonting jag inte har ett uns av problem med utan snarare tvärtom. Jag vet vad jag vill, jag är säker på mina styrkor, jobbar med positivism på mina svagheter, har aldrig känt mig starkare eller mått bättre fysiskt eller psykiskt.

Jag har inte upplevt någonting negativt med hård träning, eftersom jag tar hand om mig själv på alla sätt, förutom på senare tid och jag ska förklara för er vad jag menar.

Om man lägger den tiden på att prioritera träning, hälsa, kropp och själ i första hand så vill jag se pigg och fräsch ut. Inte trött, sliten och irriterad eller bekymrad ut.

Hur menar jag då?

Om ni lägger en tanke på att jag tränar extremt hårt och verkligen tar i under alla mina pass, så förstår ni förmodligen att även musklerna i mitt ansikte får slita rätt hårt när jag lyfter tungt på gymmet.
Detta har gjort att min musklerna i mitt ansikte är starka även dem. Jag har inte upplevt mig som speciellt rynkig då jag är relativt ung fortfarande, men ansiktet har varit extremt spänt och jag har sett ganska bekymrad ut fast jag inte varit det. Jag insåg att med tanke på hur mycket jag anstränger musklerna, samt min låga fettprocent i perioder, så kommer jag åldras snabbare än om jag inte tränat på det sättet. Så i förebyggande syfte jag tog beslutet jag strax kommer till.

Jag har inte lagt speciellt mycket tanke alls på att göra någonting åt ovanstående då jag inte varit insatt i alternativen eller känt mig trygg med skönhetsbranschen.
Många av er har säkert sett reportage senaste tiden där personer utan utbildning varit verksamma på ett flertal av dessa kliniker i Göteborg och det har varit en total djungel för min del.

Sist jag var på behandling hos Löfvingkliniken i Göteborg med Dermapen (ni kan läsa inlägget här: Dermapen & Löfvingkliniken) så kom vi in på hur hård träning påverkar åldrande och ansiktet framförallt. Jag bestämde mig för att träffa Jennie Johnsson, legitimerad sjuksköterska som har en grundlig utbildning inom estetisk medicin och har arbetat med detta sedan 2007, som har sin verksamhet JJ Esthetic Clinic i Löfvingklinikens lokaler.
Efter en konsultation med Jennie kan man inte annat än att känna sig extremt trygg. Hon är ärlig, informativ och har ett fantastiskt öga för estetik. Hon förstod direkt vad jag menade och hade dessutom många hårt tränande klienter så vi kom fram till att vi skulle behandla med Botox för att tvinga musklerna i ansiktet att slappna av.

Jag vill inte stoppa mitt åldrande eller ha ett ansikte som jag inte kan röra, missförstå mig rätt, men jag vill se ut och känna mig pigg.

 

Nu har det gått ett tag efter behandlingen och jag är så glad att jag tog beslutet att göra denna typ av ingrepp hos experter inom området för det första. Men även att jag hamnat hos Jennie som förstod precis vad jag var ute efter och vad som passar mig. Hon fick mig även att vara extremt bekväm under en behandling som jag var riktigt nervös för innan jag kom dit och det är en sådan skön känsla att vara mer avslappnad i ansiktsmuskulaturen. Det är utvalda delar som har behandlats så att jag fortfarande har ett rörelsemönster givetvis, allt annat hade sett konstigt ut. Och inte ens mina närmsta vänner har sett vad jag gjort tills jag berättat det. De har bara gett mig komplimanger för att jag ser strålande ut och har ett lugnare uttryck på ett obeskrivligt sätt.
Även om jag inte hade räknat med det så är huvudvärken jag återkommande fick av spänningar tidigare helt borta och jag är glad att jag vågade testa på denna typ av behandling. Det har gjort mycket för mig och jag är så glad att jag hamnat i de tryggaste händerna man kan hitta på en klinik som är ledande inom detta.

Jag vet så många som gör denna typ av behandlingar men som är rädda att prata om det för att de oroar sig över andras åsikter. Tanken har även slagit mig innan jag bestämde mig för att skriva detta inlägg. Det jag anser är problemet med detta är att informationen om vad som är bra och dåligt inom denna bransch inte når ut och människor hamnar i fel händer när de nappar på rabatter eller erbjudanden på sociala forum. Det är, hur man än vrider och vänder på det, ett stort beslut med injektioner av olika slag i ansiktet och det är viktigt för mig att rekommendera ett säkert ställe att vända sig till OM man redan funderat på det eller behöver ett nytt ställe att boka tid på.
Jag skriver inte detta inlägg för att locka in någon till en behandling de inte behöver, och det fantastiska med JJ Esthetic Clinic är att de utan tvekan skulle avråda från behandlingar om de inte tyckte det var gynnande för personen i fråga. Tro mig, jag har fullt förtroende för att Jennie skulle avråda mig från både det ena och det andra om hon inte trodde det skull bli naturligt och fint, för hon läser personer på ett sätt som bara en konsultation med henne kan beskriva.

Däremot tycker jag att man skall göra vad man själv vill utan att påverkas av andra och därför skriver jag öppet om denna behandlingen. Jag tar inga beslut som inte får mig att må bättre och det är med en lugnare känsla jag kan arbeta och leva efter att mina spänningar har släppt, att det dessutom gett ett naturligt lyft är bara en bonus och precis som resultat i träningen så tackar jag inte nej till det.

Tack för att ni läste och vill ni läsa mer om JJ Esthetic Clinic samt Jennie så hittar ni hemsidan här:

Jennie Johnsson / JJ Esthetic